Başak Burcunda Yeni Ay Doğuyor
Başak Burcunda Yeni Ay Doğuyor

Başak Burcunda Yeni Ay Doğuyor

5 Eylül Perşembe günü, öğleden sonra yeni ay doğuyor.

Astrolojik takvimimizde sonbahar başlıyor. 

Başak burcu dönemini her daim önemserim.
Ayyy titiiiiz, temizlik hastası” zannedilen Başak Burcu, bu magazine bilgiden çok daha ötede, derin bir övgüyü hak eden bir enerjidir. Başak burcunun canlılığı, tevazusu, steril, şehirli enerjisi ve analiz kabiliyeti ile birleşen meraklı zekası beni her daim kendine hayran bırakır. Muhtemelen kendilerini hiç bir zaman bu şekilde tanımlamayan Başak burcu okuyucularımın doğum günlerini kutlarken, bu satırları bir iltifat değil, bir farkındalık olarak görmelerini dilerim.

Hepimizin doğum haritası, 12 burcun tamamını içeriyor. Dolayısıyla hepimizin hayatında Başak burcu enerjisi ile kuşatılmış temalar yer alıyor.
Evrendeki enerji titreşimlerine duyarlı olanlarınız, hayatınızın Başak burcu tarafından yönetilen alanına eminim odaklandınız bile. Bunu test etmek isterseniz bu ayki burç yorumlarıma bir göz atmanızı tavsiye ederim. Her burcun, Başak burcu tarafından yönetilen temasını yorumlarımda bulabilirsiniz.

Gelelim Başak Burcundaki Yeni ayın detaylarına…
Yeni ay demek, yeni başlangıçların zamanı geldi demek…
Başak burcu enerjisinin yanı sıra, gökyüzündeki tüm etkileşimleri de değerlendirmek gerek.
Yeni ay ile iletişimde olan Pluto, bu yeni aya güçlü ve pozitif enerjilerini gönderiyor.  Mars Aslan burcunda ilerliyor, kararlılık gücünü veriyor. Satürn ve  Jüpiter’den de uyumlu enerjileri alan bu yeni ay enerjisini çok önemsiyorum.

Oluşan enerji bizlere içteki sesi artık mantık ile birleştirmenin vakti geldi diyor. Uzun süredir hissettikleriniz, arzularınız artık somutlaşmak için ortaya çıkmalı. Hislerinizi önemseyin. Arzularınıza sahip çıkın! Siz sahip çıkmazsanız kim çıkacak ki? Bunların sizi sürüklediği alternatifleri net şekilde tanımlayın. Basit olun, net olun. Bu sayede neleri temizlemeniz gerektiğini rahatlıkla görebileceksiniz. Başak enerjisi bu derece güzel desteklenirken, detoks yapmak, somut sonuçlara ulaşmak için temizlenmekten daha güzel bir dönem olamaz.

Oturup bir Başak gibi gerekli analizleri yapma vakti de geldi. Şimdi eğri oturup doğru konuşma zamanı. Detaylı, planlı, düzenli olun. Ama detaylara fazlaca kapılıp asıl elde etmek istediklerinizi gözden kaçırmayın. Artık dış dünyanın görebileceği somut sonuçlar almak için kararlılıkla adım atmaya başlama zamanı geldi.

Yeni ay enerjisi kendiliğinden fark edilmesi kolay bir enerji olmayabilir. Bugün başlattıklarınız, hemen yarın sonuç vermeyebilir. Titizlikle, her aşamayı planlayarak çalışmanız gerekebilir. Düzenli ve organize olmak bu dönemde mutlaka kazandıracaktır.

Bu yeni ay ile beraber, hayatınızı biraz daha sadeleştirmeye, temizlemeye, basitleştirmeye ne dersiniz?
Mesela evinizi temizleyin, dolaplarınızı düzenleyin.
Fazla eşyalarınız, kıyafetleriniz veya hayatınızdaki her türlü fazlalığı fark edin.
Bunlar aslında enerjimizi çeken yüklerdir.
Fazlalıklarınızı görün, tüketim alışkanlıklarınızı fark edin.
Fazlalıklarınızı ihtiyacı olanlara hediye etmenin mutluluğunu tadın.
Ferahlamış ve şükran dolu hissedeceğinize eminim.
Denemeye değer!

Bedeninizi temizlemek için, iyileşmek için bu güzel yeni ayı kullanabilirsiniz.
Yeni bir egzersiz düzeni, yeni bir beslenme rutini, bir detoks programı…
Bu yeni ay ile mutlaka yapılması gerekenler listenizde olsun. Bu ayın ilk Astro-Yoga’sını bu güzel yeni ay enerjisi altında Nişantaşı Yogaşala’da yapacağız. Amerika seyahatim sonrası öğrendiklerim ve ilham aldığım pek çok öğe ile doldurduğum bu dersi ben de dört gözle bekliyorum.Temizlenmek isteyen herkesi 8 Eylül Pazar akşamı saat 18:00’de beklerim.

Yeni ay hepimize şifa, temizlik ve ferahlık getirsin diliyorum.
Sevgilerimle,
Burcu Vurkaç
2 Eylül 2013, İstanbul